10 vragen en tips met betrekking tot de katoenen mondmaskers

10 vragen en tips met betrekking tot de katoenen mondmaskers

Het kan voorkomen dat u wat vragen heeft over het kantoenen mondmasker. Hoe draagt u bijvoorbeeld zo’n masker? En hoelang mag u hem nu precies dragen? In deze blog staan de tien meest gestelde vragen beantwoord zodat u kunt straks veilig op pad kunt. Mochten er na het lezen nog vragen zijn, horen wij dat natuurlijk graag. U kunt dan het beste contact met ons opnemen via [email protected] of 0182-39121

Hoe breng ik een katoenen mondmasker aan?

  • Was voor het aanbrengen van het mondmasker uw handen met water en zeep
  • Haal het mondmasker uit de verpakking en spreid het mondmasker uit en hang het aan beide kanten aan de oren
  • Trek het mondmasker naar beneden om uw kaak te bedekken zodat u gemakkelijk kunt ademen
  • Raak de voorkant van het mondmasker gedurende het dragen van het masker niet aan, de voorkant is namelijk vervuild

Hoe verwijder ik een gebruikt mondmasker?

  •  Reinig uw handen met water of zeep
  •  Raak de voorkant van het masker niet aan, maar pak het masker beet aan de oorlussen
  •  Houdt beide oorlussen vast en til het mondmasker voorzichtig op en verwijder het
  •  Plaats het mondmasker in het gratis meegeleverde hoesje om hem vervolgens als u weer thuis bent in de wasmachine te wassen op 60-90 graden.
  •  Was vervolgens uw handen opnieuw met water en zeep

 Hoelang kan ik een katoenen mondmasker dragen?

Ons advies is om dagelijks het masker te reinigen. Wanneer het masker intensief wordt gebruikt wanneer u bijvoorbeeld veel praat, hoest of niest adviseren wij om het masker niet langer dan 4 uur te gebruiken.

 Hoelang gaat een katoenen mondmasker mee?

Hoelang een katoenen mondmasker meegaat hangt af van verschillende factoren. Hoe vaak u het masker draagt, hoe vaak u het masker wast en van de stof van het masker. De gebruiker moet dus zelf goed in de gaten houden of het masker er nog goed uit ziet. Let daarbij bijvoorbeeld op de kwaliteit van het masker dat de stof niet dunner wordt.

 

Beschermt een katoenen mondkapje mij tegen het Coronavirus?

Het mondmasker beschermd niet uzelf, maar de mensen rondom u. Het mondmasker is wel geschikt in het openbaar vervoer waar de mondmasker vanaf 1 juni 2020 verplicht zijn.

 

Hoe steriliseer ik mijn katoenen mondmasker?

Een katoenen mondmasker kunt u steriliseren door het te wassen op tenminste 60 graden en maximaal 90 graden. Het is belangrijk om het masker het volledige wasprogramma mee te laten draaien dan zijn alle virussen uit het masker verdwenen. Het is verstandig om het masker in een waszak te wassen voor het behoud van de kwaliteit van het masker.

 

Hoe bewaar ik mijn katoenen mondmasker?

Na het wassen kan het zijn dat uw masker er niet meer zo uit ziet  zoals u het masker heeft aangeschaft. Strijk dan het masker aan de achterzijde en het masker ziet er weer goed uit. Als het masker is afgekoeld kunt u het mondmasker bewaren in het gratis meegeleverde gripzakje. Zo is het masker goed beschermt als u hem niet nodig heeft.

 

Welk mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer?

Er zijn geen richtlijnen welke mondmaskers verplicht zijn in het openbaar vervoer. Hierover wordt wel gezegd dat er geen medische mondmaskers gebruikt mogen worden. Medische mondmaskers worden gebruikt voor de zorg. 

Kan ik een filter aanbrengen in dit type mondmasker?

Dit type katoenen mondmasker is het niet geschikt om een filter in te plaatsen. Echter is dit masker ook zonder filter geschikt en geeft het voldoende bescherming.

Moet ik een mondmasker dragen als ik straks op vakantie kan?

Een mondmasker is in Nederland alleen verplicht in het openbaar vervoer. In andere Europese landen is het dragen van een mondmasker ook op andere openbare plekken verplicht. Bijvoorbeeld in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Portugal, Oostenrijk, Polen, Italië, Tsjechië en Slowakije.

 

geplaatst op 08-06-2020 Laatste Nieuws 0 5264

Laat een reactie achterLaat een antwoord achter

Je moet ingelogd een reactie plaatsen.

Blog archieven

Blog categories

Latest Comments

No comments

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Total

Kassa

ClickCease