Bloeddrukmeter
Bloeddrukmeter kopen? Wij bieden een ruim assortiment bloeddrukmeters aan van bekende merken als Omron, Welch Allyn, Romed, Riester en Braun. Bloeddrukmeters voor bovenarm en polsbloeddrukmeters uit voorraad leverbaar. Zoek nu naar de juiste bloeddrukmeter voor thuis of als professional zoals, een dokter of huisarts.
Een betrouwbare bloeddrukmeter kopen? Maak hier uw keuze
Een te hoge bloeddruk geeft een verhoogde kans op een hartinfarct of kan leiden tot een beroerte. Of iemands bloeddruk te hoog is, waardoor het risico op een van deze acute ziektes toeneemt, is niet altijd van buitenaf vast te stellen. Daarom raad de Nederlandse Hartstichting aan de bloeddruk regelmatig te controleren. Dit doet u met behulp van een bloeddrukmeter.
Waarom bloeddruk meten
Zoals gezegd, neemt de kans op een beroerte of een hartinfarct in de loop van een mensenleven toe. Zeker als u de veertig gepasseerd bent. Door uw bloeddruk regelmatig te controleren, krijgt u meer inzicht in uw gezondheid. En mocht blijken dat uw bloeddruk inderdaad te hoog is, dan kunt u tijdig medisch advies vragen om uw bloeddruk weer naar het gewenste niveau te krijgen. De manier om uw bloeddruk te meten, is door gebruik te maken van een bloeddrukmeter.
Zelf meten of laten meten
U kunt zelf bloeddruk meten of u gaat daarvoor naar de huisarts. In beide gevallen zal het resultaat hetzelfde zijn, zeker als u gebruikt maakt van een professionele en betrouwbare bloeddrukmeter. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar een bloeddrukmeter die een manchet heeft die u over uw bovenarm schuift. Deze bovenarm bloeddrukmeter is over het algemeen wat nauwkeuriger dan de meters die de bloeddruk aan de pols meten. Maar als u een manchet om uw bovenarm niet prettig vindt, zijn de Omron polsbloeddrukmeters zeer fijn in gebruik. Door de speciale Intellisense technologie™ kunt u hiermee snel en zorgvuldig meten.
Welke arm bloeddruk meten?
Voor het meten van uw bloeddruk wordt aangeraden om de arm te meten die u het minst gebruikt. Dus voor linkshandigen zal dat de rechterarm zijn, voor rechtshandigen de linkerarm. Het is belangrijk dat er geen elementen tussen de huid en de bloeddrukmeter zitten, zoals bijvoorbeeld kleding. Stroop uw mouw dus op voor een zo zuiver mogelijk resultaat. De plaats van de manchet is tevens belangrijk. Die plaatst u ongeveer twee centimeter boven de elleboog. De richtlijn hiervoor is dat u op de hoogte van uw hart meet. Tijdens het meten zit u op een stoel, met de benen naast elkaar geplaatst. U zorgt ervoor dat de arm die u meet, ontspannen is. Dit doet u door uw arm op tafel te leggen of op de armleuning van de stoel te laten rusten. U meet de bloeddruk door de bloeddrukmeter aan te zetten. Nadat deze afgeslagen is, herhaalt u na een minuut de handeling opnieuw. Soms is dit een extra handeling. Bij sommige apparaten wordt de meting automatisch herhaald. De waarden die dan aangegeven worden, noteert u. Deze informatie kunt u vervolgens met uw huisarts bespreken. Of u vergelijkt de resultaten zelf om te zien of er wijzigingen zijn ten opzichte van eerdere metingen.
Verschillende soorten bloeddrukmeters
De Nederlandse Hartstichting beveelt een aantal bloeddrukmeters aan, ook voor thuisgebruik. Een Hartstichting bloeddrukmeter is bijvoorbeeld een bloeddrukmeter Omron. Deze meter is zeer nauwkeurig en kan de waardes van twee personen in het geheugen opslaan. Bovendien kunt u kiezen voor een type dat tevens een onregelmatige hartslag kan vaststellen. Ook de bloeddrukmeter van Microlife is zeer geschikt om thuis te gebruiken. De manchet is extra groot, zodat u deze eenvoudig om uw bovenarm kunt plaatsen. U meet hiermee uw bloeddruk en tevens uw hartslag. Voor een professionele bloeddrukmeter dokter is het uiteraard belangrijk dat u uit kunt gaan van een maximale foutmelding. De Riester bloeddrukmeter voldoet aan deze voorwaarde. De verschillende meters van Riester hebben duidelijke displays voor het aflezen van de waardes. U heeft de keuze tussen een digitale of analoge bloeddrukmeter. Bij de digitale bloeddrukmeter kunt u rekenen op tweehonderd metingen op een set batterijen.